Tatuajul cosmetic în oncologie

 

 

reconstructie-areola-01
Pierderea părului de pe cap și de pe față, incluzând genele și sprâncenele este o consecință a tratamentelor agresive de chimioterapie și radioterapie – tratamente care salvează vieți, dar implică acceptarea faptului că nu te lasă la fel cum erai înainte.

Dacă ai suferit pierderea sprâncenelor în urma tratamentele cu citostatice sau a areolelor mamare după operațiile de reconstrucție mamară, sau cunoști pe cineva în această situație, trebuie să știi că există o metodă numită tatuaj cosmetic sau micropigmentare, prin care iți pot fi tatuate sprâncenele, conturul de ochi și areolele, pentru a te bucura din nou de feminitate și expresivitate.

După ce boala este învinsă și tratamentul se termină, părul poate crește din nou la loc. Trucurile de înfrumusețare specific feminine, cum ar fi folosirea perucilor, a pălăriilor sau a bandanelor, machiajul mai puternic și redesenarea sprâncenelor sunt la îndemână în acest proces de regenerare. Cu toate acestea, sunt situații în care pierderea este irecuperabilă și trebuie să apelezi la soluții de lungă durată. Iar micropigmentarea vine ca un răspuns la nevoile tale.

Executat de un profesionist în înfrumusețare, tatuajul cosmetic-micropigmentarea îți asigură un rezultat foarte bun pe termen lung, procedura este 100% sigură și nedăunătoare, iar tu te poți bucura mai mult timp de o forma frumoasă a sprâncenelor sau de areole mamare redesenate permanent.

Ce presupune micropigmentarea?

Pentru tatuajul sprâncenelor, conturul ochilor, conturul buzelor, tatuajul areolelor mamare se aplică, printr-un stilou chirurgical steril, pigmenți de culoare, în stratul superior al pielii, ceea ce asigură efectul de lungă durată al procedurii.

Timpul de lucru este de 2 ore și jumătate, iar procesul de vindecare ține 5săptămâni.

Pigmenții utilizați sunt testați dermatologic și adaptati la normele europene.

Culoarea obținută este în ton cu culoarea naturală.

Procedura se efectuează în condiții de igienă maximă și doar cu consumabile de unică folosință.

Sunt necesare retușuri periodice.

Micropigmentarea se poate face indiferent de sex sau vârstă și este un procedeu testat medical. Momentan serviciile de micropigmentare sunt oferite gratuit doar de către voluntari din anumite saloane sau centre de înfrumusețare.

Vezi aici unde te poti programa pentru servicii gratuite de micropigmentare și ce condiții trebuie să îndeplinești.

Încercăm să obținem decontarea serviciilor de micropigmentare pentru bolnavii de cancer sau în faza de recuperare după lupta cu boala. Susține-ne în demersul nostru. Vezi cum poți contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*